piątek, 19 listopada 2010

Stuffed peper


Nastepnym dosc popularnym daniem lub raczej przystawka w kuchni meksykanskiej jest stuffed peper.Bierzemy trzy papryki,czerwona,zolta i zielona i w kazdej z nich odkrajamy wierzch papryki,wydrazamy srodek.Na patelni smazymy pieczarki,cebule i kawalki kielbasy,gotujemy ryz i tak przygotowane skladniki mieszamy i nakladamy do kazdej papryki,po wierzchu posypujemy serem i wstawiamy do pieca nagrzanego do temp.180st.C.Pieczemy okolo5-8min.tak zeby papryka byla miekka,wystawiamy i wykladamy na talerz.Po wierzchu polewamy sosem bbq potem kladziemy wierzch papryki,zeby bylo bardziej kolorowo mozemy pozamieniac wierzch papryki.Dekorujemy spring onion.Doskonala przystawka przed kazdym daniem.Zycze smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz