sobota, 22 stycznia 2011

Border wrap


Kolejnym daniem z kuchni meksykanskiej jest border wrap,bordera wkladamy do frytkownicy do usmazenia w temp.180 st.C,usmazony powinien wyplynac na wierzch,na tortille polewamy sos bbq,na srodku tortilli kladziemy 3porwane listki salaty baby gem i troszke salaty ice berg,po brzegach salaty wzdluz torilli ukladamy pokrojonego bordera,potem to wszystko zawijamy w taki sposob,ze brzegi tortilli zakladamy do srodka i bierzemy przeciwne brzegi i zawijamy do srodka nastepnie rolujemy wrapa,tak przygotowanego wrapa kladziemy na grillu i markujemy na krzyz.Potem kroimy na pol,kladziemy na talerzu,wtykamy wykalaczke w taki sposob,by obie polowki trzymaly sie razem.Do tak polozonego wrapa na talerzu nakladamy wczesniej przygotowana salatke.Salatke robimy w dowolny sposob,ja tutaj uzylem salaty baby gem i ice berg i czerwonej salaty dodalem sos runch i kawalki pomidorka.Tak przygotowana salatke nakladamy na talerz,mozemy tez dodac pol porcji frytek.Zycze smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz