niedziela, 23 stycznia 2011

Skins chees and bacon


Kolejna przystawka ktora chcialbym zaprezentowac sa skinsy chees and bacon.Czas przygotowania1godz15min(chyba ze kupi sie w sklepie juz gotowe skinsy to czas przygotowania wynosi15min.)Do pieca nagrzanego do temp.200st.C wkladamy umyte cale ziemniaki,po upieczeniu(okolo1godz.)wyjmujemy,kroimy wzdluz na pol i zostawiamy na3-5 min,potem lyzeczka wydrazamy srodek ziemniaka,ale tak,zeby nie uszkodzic skorki,nastepnie zostawiamy na2-3min do ostygniecia i smazymy we frytkownicy na zloty kolor(tak jak frytki).W tym samym czasie smazymy boczek w piecu,Ziemniaki wyjmujemy z frytkownicy i wykladamy na talerz,gotowy boczek wyciagamy z pieca kroimy w kostke i wkladamy do lodowki na 2-3min w celu schlodzenia.Nastepnie wyjmujemy boczek i wsypujemy w wydrazone ziemniaki(czyli skinsy),nastepnie ukladamy takie skinsy na blaszce,posypujemy serem po wierzchu i wkladamy do pieca,pieczemy okolo5min.Gotowe skinsy ukladamy na talerzu i dekorujemy ja tutaj uzylem souer cream'u,spring onion i pietruszki.Doskonala przystawka przed kazdym daniem,zycze smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz